Håglös, jajjemen!

Återigen sitter jag här vid köksbordet med ett glas rött och bolibompa i bakgrunden. Barnens tuggande på chips känns trevligt, jag hör hur det knastrar och jag vet att de myser för fullt där inne i soffan. Brasan sprakar i kaminen och ute är det kolsvart fast klockan bara är halv sju, jag har tänt ett stearinljus på bordet och titt som tätt smyger jag in till barnen och nallar en näve godis som jag har bredvid mig då jag skriver.

I huvudet snurrar tankar kring företaget hit och dit, jag planerar menyer, färgsättning, möblemang och vad som ska bakas. Jag granskar budgeten stup i kvarten, kommer ekonomin att hålla, kommer jag klara av det, kommer gästerna komma och finns det plats för en till restaurang i den här lila staden? Knappast, blir svaret om man frågan myndigheter och banker, men då försöker jag tänka så här: Vi kan ju inte alltid ha samma gamla caféer och restauranger här i stan, som serverar samma gamla rätter i samma trista lokaler där det enda pyntet är dammiga plastblommor och pråliga vägglampor? Visst måste det ske ett skifte någon gång? Friska förmågor med nya visioner måste ju få vara med och slåss om gästerna?

Hur som helst så är det läskigt, jag är rädd och känner stor respekt för det valet jag har gjort, men viljan och tron på mig själv är starkare, så jag tuffar vidare och planerar, ringer myndigheter och söker alla nödvändiga tillstånd.

Håglös skrev jag i rubriken och det är sant, jag känner mig som en vissen blomma idag, sitter som en säck potatis i stolen och jag tackar min lyckliga stjärna för att det är fredag, bästa bästa bästa dagen!!

Fy, det här blev mitt sämsta blogginlägg någonsin, jag lägger in en bild för att puffa upp det lite (kallar den ”död docka på golv”), håll till goda, jag skriver något vettigare någon annan dag… Tja ba.

Det här piggade väl upp inlägget?

PS, jag fick ett brev av min pappa idag!!!!!!!!! Skriver mer om det snart…. Ds.

Annonser

11 reaktioner på ”Håglös, jajjemen!

 1. Alltså vad spännande det här är, jag vill såklart höra mer om allt!!! Jag säger bara GO LINA FINA SPRUTTI TINA 😀
  En sak är säker, JAG vill vara en av dina gäster!!!

 2. Du har helt rätt, klart det ska in nytt färskt blod i resturang/cafe branchen! Bara för att det finns redan behöver det inte betyda att nåt nytt inte funkar. Kanske härnösand är en liten stad för så många resturanger, men om du startar upp har vi ju fler alternativ, kanske att något annat ställe istället far illa av det. men det kan du inte ta hänsyn till, du gör din grej och folket väljer vart de ska gå.
  Men herre gu! Fick du ett brev på posten brev???? Av din pappa!!???Det vill jag verkligen höra mer om.

 3. Jag o Björn läängtar tills du öppnar. Jag är nog som du, eller ser vad som faktiskt kan behövas i den här stan, de funkar inte att tro att kunden ska komma år ut och år in utan att hålla sig ajur. När du skriver samma gamla inredning tänker jag på matverkstan tex… Man ser så mycket som kan förbättras, tänk var riktiga blommor och levande ljus kan göra tex.. Och för att inte tala om kundservice! Bemöter man bara kunden på rätt sätt kommer dom alltid komma tillbaka. Trevligt bemötande god mat och en mysig miljö, ja då spelar de nästan ingen roll vad de kostar tex.. Jag hejjar på dig Lina, önskar jag själv hade modet, för tanken har slagit mig med. Skulle tex det rutiga cafeét i stan bli till salu är inte frågan om jag skulle slå till 😉 Du behöver ingen servitris btw!? 😉 Nej men, alla tummar hålls för dig så ska vi se till att komma och göra vad vi kan för att få de att funka för dig! Kram Mli

 4. Åh, vad spännande. Jag är dyngless på alla mat/fikaställen i stan, Äter hellre min egen smarriga hemlagade mat. Den dag jag är utan så hamnar jag oftast på Gula Villan. Stället som egentligen inte ens räknas. Varför? Jo, hembakat matbröd som smöret smälter på när man brer det, hembakade havrekex, smarriga fantasifulla sallader, underbara pajer och soppor. Mysiga loppismöbler och allmänt hemtrevligt. Fixar du bara hembakat så kommer jag:)

 5. Åh Lina, du kommer lyckas!! Med din härliga personlighet som kommer genomsyra hela alltet så kommer folk lockas till att gå dit, och dessutom komma tillbaka!! Jag tror verkligen på dig för du har den rätta viljan!!! Det här vet du helt säkert redan, men vill ändå säga; gör mycket reklam som riktar sig till- och som finns där många olika åldersgrupper och olika typer av människor finns så att alla hittar dit! 😀

  Jag kommer och äter med Johannes då du öppnat och det ser jag verkligen fram emot! 😀 Lycka till med allt och säg till om du vill ha någon hjälp, jag ställer gärna upp! 🙂 Söker du personal så finns jag också 😉

  Lycka, lycka, lycka till och kämpa på! Du är awesome och ditt företag kommer bli awesome!!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s