PMS

Jag är helt maktlös inför min pms. Trodde det var en skröna, att pms bara var något som fanns på låtsas och att det var sura tanter som hade det som förklaring till sina dåliga beteenden och mående, men nej… Så är det inte!

Innan jag fick barnen märkte jag knappt av skiten, jag låg på ungefär samma humörnivå månaden igenom, glad och harmonisk för det mesta och kanske lite normalt arg eller irriterad ibland, men det fanns för det mesta en vettig förklaring för detta. Men, så med åldern och med barnen hände något med mina hormoner och varje månad, några dagar innan mens, kryper de olustiga känslorna fram och någon som inte upplever pms (män till exempel) kan aldrig förstå hur himla jobbigt det är!! Det kryper i kroppen och irritationen ligger i huden, man känner obehag nästan bara av att andas, och det känns som att man är elektrisk på något vis. Börjar barnen tjata eller tjorva tar det inte många sekunder innan man biter ifrån, oftast lite oförtjänt hårt. Man blir trött, får lite huvudvärk och ont i musklerna, börjar fundera över livets mening, tvivlar på allt och tycker det mesta känns ganska trist och jobbigt. Kläderna sitter plötsligt åt eftersom man sväller upp lite, man känner sig därmed tjock och ful, håret blir fett och det kliar om huden. Man får skärpa till sig för att allmänheten inte ska märka hur det står till, man kan ju inte bete sig som en surhagga bara för att man är en!

Det enda som är bra med pms är den ljuvliga befrielsen som kommer efter, då själva mensen kommer igång. Då blir jag from som ett lamm, barnen kan riva huset utan att jag brinner av och jag bara lufsar omkring med en känsla av total harmoni. Lite som Dalai Lama!

Mitt emellan händer något som är riktigt roligt! Då får man nämligen ägglossning! Den tiden i menscykeln då det är mest gynnsamt att göra barn och det känns i kroppen minsann! Man blir sprallig, kan börja dra skämt med sexuell inriktning och är allmänt trevlig att ha att göra med! Energin är på topp, humöret är på topp och lusten är på topp! Ägglossningen är en ljuvlig tid i månaden!

Men, åter till pms… Jag HATAR pms.

Annonser

6 reaktioner på ”PMS

  1. Jag hoppas inte jag blir så där pms-ig. Det verkar jobbigt! Jag kan bli lite nedstämd typ en dag innan mens, annars inget. Fast den roliga tiden i mitten kanske väger upp det! (eller…?)

    1. Det är så olika, ibland har jag skitjobbig pms och känner mig som en elektrisk ål som ger alla som kommer i närheten en stöt, men ibland märker jag knappt av det! Perioden i mitten väger över, alla gånger!

  2. Skönt att den tiden är över, sedan åtta år tillbaka. Växelvärmen som jag upplevt sedan lika många år är inte heller något att jubla över. Vad som är värst vet jag inte. Kan se en tröja som ser så varm och skön ut men att köpa den – icke! När värmeböljan kommer måste det gå snabbt att ta av tröjan, här snackar vi om sekunder! Så en t-shirt, blus eller tunn långärmad tröja med kofta till. Det funkar. Kofta av – kofta på är nutidens melodi. 10 år är visst normalt med den här växelvärmen hörde jag någon säga…

  3. Åh, vad fantastiskt att få läsa om detta när det skrivs av nå’n annan. Jag sjunker väldigt i mitt mående några dagar innan och sen sitter det i ett bra tag. Ont i ryggen och även huvudet ibland. Jobbiga tankar om livet och tung i sinnet. Rätt så sjukt att vi fungerar såhär. Var också helt vanlig innan barn, men nu är det på en heeelt annan nivå.

    1. Ja, jag har samma symptom, ont i ryggen, ont i huvudet, ser lite suddigare, blir tjockare, kan må illa, med mera, med mera. Hormoner, I hate hormoner!!!! Fast inte de roliga hormonerna som får mig att må så bra!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s