Fredag fredag…

Puuuuh, jag pustar ut, andra veckan som arbetande är snart över och i kväll är det fredagsmys här hemma.

Att jobba har gått väldigt bra, det har varit både kul och bekräftande, jag har tagits emot med öppna armar, fått många kramar och mycket beröm. Att jobba är egentid för mig, jag får en chans att umgås med vuxna och laddar faktiskt batterierna så jag orkar med barnen. Men, när jag är här hemma, omgiven av dessa små underbara varelser som är mina barn vill jag bara stanna hemma… Joels mjuka och varma mage, hans rosiga, runda kinder och små upptåg. Matildas glada skratt, hennes långsmala aktiva kropp som sjuder av energi och hennes blöta pussar som hon gärna delar ut. Klaras mjuka hår som luktar så gott, hennes små samtal och hennes rogivande personlighet. Dessa tre personer som får mig att tappa andan minst en gång om dagen för att de är så ljuvliga, jag vill inte gå miste om en sekund  som har med dem att göra. Men man måste ju jobba, det lär jag ju barnen, annars har man inte råd med huset, maten, katterna och födelsedagskalas. Och jag måste jobba, för skulle jag få vara hemma år ut och år in med mina barn skulle jag tyna bort, sakta men säkert, jag skulle sakna jobb, vuxensällskap, kreativiteten jag får utlopp för och jag skulle inte få denna chans att sakna mina barn!

Igår ringde jag min sambo på vägen hem, runt klockan 14.00 och beklagade mig, jag sa typ:

– Åhhh, jag vill bara vara hemma!! Jag längtar heeem!!

Då sa min älskade sambo:

– Men herre gud kvinna, du är ju på väg hem!! Sluta klaga kärringskrälle!! (Han skämtade med mig alltså, var inte arg på riktigt…)

Och det hade han ju rätt i, en kvart senare var jag hemma, hos min flock.

Annonser

3 reaktioner på ”Fredag fredag…

  1. Nu har du den bästa av två världar kära Lina! Och liten Joel får ha pappa för sig själv några timmar. Inte vet han vad dagis är – inte än i alla fall. Den dagen kommer det också att gå bra.

  2. Gulligt att längta hem när man (nästan) är hemma. Men jag känner igen mig i det. Och tänker beställa en partikelförflyttare (?) så fort de kommer på marknaden. Själva resan är döden när man längtar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s