Kvällsrutiner.

Här sitter vi nu, jag vid datorn, tjejerna med kvällsfika vid bordet, Håkan på golvet med Joel, en katt utanför fönstret (desperat för att komma in, ska släppa in honom snart) och en katt vid julgranen, stirrandes på en kula. Vi har just kommit hem från en härlig middag hos föräldrarna där vi fick äta julmat och fruktsallad, prata och skratta. I Köksstereon sjunger India Arie.

Kvällar är himla sköna tycker jag, blir barnen för trötta och griniga kan man skicka dem i säng, man får fika om man är sugen, lyssna på lite skön musik och slappa vid datorn (nu syftar jag på kvällar då vi är lediga och inte måste upp i ottan nästa dag, då känns kvällarna betydligt mer pressade…). Ingen speciell tid att ta sikte på, utan man dräller omkring i godan ro, tjejerna kan leka en stund till om de inte vill lägga sig, det är bara att dom sover lite längre i morgon bitti. Inget behöver göras i stress.

Det tycker jag om.

Matilda på vardagsrumsbordet, en ledig kväll i December!

Annonser

5 reaktioner på ”Kvällsrutiner.

  1. Håller med. Att veta att man ska upp på morgonen och iväg ger kvällen en helt annan känsla och press. Ogillas! Samtidigt är det skönt om de inte är uppe i evigheters evighet heller. Ikväll la sej Håkan efter kl 8 för han var så trött och lite hängig. Jag lät killarna röja på ett tag till och la dem runt kvart i nio. Tror jag var upp halv tio sista gången och röt i att de skulle vara tysta och sova. Stackars barn, sova på kommando…

    1. Ibland känns det inte som att barn inte fattar att de trötta utan härjar på ända tills man verkligen ryter i och då somnar de ganska ofta på en gång, så ha inte dåligt samvete 🙂

  2. Läste att Sofia och Jenny ville gå fotokurs. Jag skulle vilja gå en lightredigeringskurs hos dej för att piffa till bilder lite lätt. Bara det mest grundläggande som att höja kontrasterna, sudda ut bakgrunden lite osv. Kan verkligen ingenting och vet inte helelr iofs om vi har nå’t program för detta i datorn..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s