Ok, lite snabbt!

Ett snabbt inlägg medan bebisen sover i vagnen innebär säkert att han vaknar inom 5 minuter bara därför, men jag tar risken!

Idag har tjejerna kört en smygare igen, på samma vis som då de ritade kroppen full av tatueringar med vattenfast penna. Det började när jag stod i duschen, Klara kom in och sa:

– Mamma, jag behöver en apelsin och en citron.

Jaså minsann, tänkte jag, vad ska hon med det till? Men jag svarade:

– Vi har bara apelsin, äpple, clementin och päron, så det får du ta.

– Ja ok, sa hon och gick iväg.

Jag funderade inte så mycket över vad hon skulle göra med frukterna, bara antog att hon skulle skala dem, skära dem i bitar och äta upp. Efter en liten stund kom Matilda in:

– Mamma, får vi använda elvispen?

Nu tänkte jag efter lite, elvisp och fruktbitar… Hm… Nja:

– Elvispen få ni bara använda i grädde och smet, vad är det ni ska göra?

– Vi ska göra mos!

En sådan här skaparglädje vill man ju inte ta kål på, tänkte jag och sa:

– Ok, då behöver ni mixern, den stora som jag brukar använda (det är en blender alltså). Jag hjälper er då jag har duschat färdigt. Ok?

– Ok mamma.

När jag kom ut från badrummet kom båda tjejerna springande emot mig och ropade:

– DU får INTE komma in i köket och titta vad vi gör!! Det ska bli en överraskning!

Så jag vända och gick mot trappan istället och meddelade att jag inte skulle titta, utan skulle upp och klä på mig, men att jag räknade med att de skulle städa efter sig och det lovade dom att dom skulle göra. Men först ville dom ha blendern, så den hämtade jag och ställde på köksbänken, satte i sladden och visade hur den skulle användas. Jag sneglade lite mot skärbrädan där tjejerna hade jobbat med frukten, fast jag inte fick, men vem kan låta bli? Där låg en stor hög med apelsinbitar, inkl kärnor, äppelbitar i olika storlekar, inkl kärnor och pinne, päronbitar och clementinklyftor. Jag blev alldeles varm i hjärtat, mina småbrudar har blivit så stora och duktiga, har skaparglädje och gör så fina små överraskningar, undrar bara vad de skulle bli av den här frukthögen…I somras fick jag och Håkan varsin gigantisk skål med fruktsallad bestående av massa olika frukter i väldigt stora bitar med både skal, kärnor, pinnar och på toppen en hel hög med socker. Vi log och tuggade, men efter ett tag blev det lite för mycket, men då hade tjejerna redan lämnat oss för någon ny lek och vi kunde slänga bort det sista…

Jag gick upp och klädde på mig, tog in Joel som hade vaknat i vagnen och frågade tjejerna om det var dags för mig att få se kalaset och det var det, så jag gick in i köket där det stod tre glas med gul gegga.

-Vassego å smaka, vad kallar man sånt här mamma?

– Det kallas smoothie, svarade jag och tog mig en sked. Det smakade riktigt gott, men jag fick i smyg spotta ut kärnor, hårda små odefinierbara bitar och skalbitar från apelsinen. Men vad gjorde det, tjejerna var väldigt stolta och glada över sin nya uppfinning och såg till att vi alla fick sugrör.

Nu vaknar Joel i vagnen, det är allt ni får för stunden. En bild, visst ja!

Annonser

5 reaktioner på ”Ok, lite snabbt!

  1. *skratt* De är för fina!

    Tack för en underbar blogg! Ni känns inte lika långt borta när jag kan läsa om er här.

    SAKNAR ER!

  2. Lina jag är imponerad över din tolerans av köksslabb , försökte skriva SÖUT du vet såut men nej dialektala ord gör sig ej rättvisa på en dator de måste ”höras
    krke

  3. Åh, jag blir avis på din söut-tillåtelse. Känner att jag knappt tillåter nå’t för det går så snabbt över styr och jag orkar inte ta rätt på alt sen. De får knappt pröva att diska för allt vatten som spills utanför. Vet att de borde få men orkar inte ta rätt på det efter. Ska ha dej som förebild och försöka bli lite mer tillåtande. Det är ju som du säger kul när de vill vara kreativa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s